Houtplatform

Black Walnut B.V.

Adres

Beoordeling

0/5

Jeugdvrienden Niels en Steven, zijn Black Walnut B.V. Houthandel gestart om Amerikaans en Europees notenhout op een betaalbare en eerlijke manier bij gebruikers te krijgen. Notenhout is kwalitatief en esthetisch één van de meeste gewilde houtsoorten voor allerlei toepassingen. De hoge prijzen maken de houtsoort echter snel een stuk minder aantrekkelijk, waardoor notenhout helaas vaak links (moet) blijven liggen. Dit kan volgens ons anders.

Met een eerlijke en betrouwbare supply chain en kleine marges kan Black Walnut B.V. Amerikaans notenhout leveren tegen een fractie van de prijs bij een lokale fijnhouthandel.

De Amerikaanse walnoot is superieur aan veel andere soorten. De stammen groeien relatief recht en leveren met een doorgaans rechte nerf een relatief hoog percentage bruikbaar hout op. De nerfstructuur kan meestal vanuit beide richtingen worden bewerkt en het heeft een rijke afwerking nodig. Door overmatige oogst is de beschikbaarheid van walnoot van hoge kwaliteit afgenomen en zijn de sorteernormen voor deze soort versoepeld.

Andere Houthandelaren