Houtplatform

Zwarte schutting trend

Houtplatform - zwarte schutting

Zwart tuinhout, ook wel bekend als zwart gebeitst of zwart geschilderd tuinhout, is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt omdat het zorgt voor een eigentijdse en stijlvolle uitstraling die moderne tuinontwerpen kan aanvullen.

Zwart tuinhout wordt vaak gebruikt voor het maken van borders, plantenbakken en zitgedeeltes. Het is meestal gemaakt van onder druk behandeld naaldhout dat is behandeld met een zwarte beits of verf om de duurzaamheid en weerbestendigheid te verbeteren.

Een van de voordelen van zwart tuinhout is dat het een opvallend contrast kan bieden met groene planten, waardoor een opvallend visueel effect ontstaat in de tuin. Het kan ook worden gebruikt voor het creëren van een moderne en minimalistische uitstraling in de tuin.

Hoewel zwart tuinhout duurzaam is, kan het na verloop van tijd toch gaan vervagen of verkleuren. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om het regelmatig te onderhouden en te behandelen. Op die manier kunt u nog lang genieten van de moderne en stijlvolle uitstraling van zwart tuinhout in uw tuin.

Zwarte schutting

Het is een trend om te werken met zwart en wit in de tuin. Daarbij wordt een wat ruwe houtsoort gebruikt. Vaak gaat het hier om Douglas of Vurenhout wat zwart gespoten wordt.

Hier een voorbeeld van een zwarte rabat schutting te zien. Deze is opgebouwd met palen en zwart gespoten zweeds rabat. Afhankelijk van de houtsoort wordt de prijs bepaald. En vuren schutting is voordeliger dan een douglas schutting maar heeft ook een minder lange levensduur. Bespaar bij het plaatsen van een schutting niet op de palen, dit is het fundament van de schutting en bepaald de levensduur.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wendy (@home.32) op

Wat ook veel toegepast wordt is zwart gespoten douglas in combinatie met de originele kleur.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wilfred VanDieSTERklusser (@vandiesterklusser)

Uiteraard zijn de schutting schermen in het zwart ook gewoon nog verkrijgbaar, dit werkt snel en stevig en heeft minder palen nodig. In combinatie met douglas houten platen of zoals dit voorbeeld met betonnen palen is dit een schutting met een zeer lange levensduur.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lucia (@thuis.op.nummer.7) op

Een laatste steeds mee toegepaste zwarte tuinafscheiding is de louvre schutting. Deze zijn net als de tuinschermen te koop in delen die tussen palen bevestigd kunnen worden.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Shelley Hugh-Jones (@shelleyhjgardens) op

Koop zwart tuinhout online.

Op zoek naar een goede partij voor zwart tuinhout? Neem eens een kijkje bij Tuinhouthandel NuBuiten.nl, een ruim assortiment aan zwart tuinhout, zoals zweeds rabat.

Zwart tuinhout

Share:

Inhoud

Andere items

De 6 meest gebruikte houtschroeven

De 6 meest gebruikte houtschroeven

Er zijn heel veel verschillende soorten schroeven die worden gebruikt voor houtbewerking. Hieronder staan 6 veelvoorkomende soorten: Dit zijn slechts enkele van de veelvoorkomende schroeven

Wat je moet weten over houtbeitels. Photo by Ono Kosuk

Soorten en Gebruik van Houtbeitels

Houtbewerking en houtsnijwerk zijn ambachten die precisie, vaardigheid en het juiste gereedschap vereisen. Onder deze gereedschappen nemen houtbeitels een prominente plaats in. Of je nu