Zwarte schutting trend

Het is weer lente en daarbij komen ook de tuinwerkzaamheden weer om de hoek. Een klusje dat in veel tuinen weer gaat gebeuren is het plaatsen van een houten schutting voor wat meer privacy in de tuin. Maar het geeft ook een uitstraling aan je tuin.

Schuttingen zijn er in veel soorten en maten. Een aantal trends van zwarte schuttingen vind je hieronder.

Zwarte schutting

Het is een trend om te werken met zwart en wit in de tuin. Daarbij wordt een wat ruwe houtsoort gebruikt. Vaak gaat het hier om Douglas of Vurenhout wat zwart gespoten wordt.

Hier een voorbeeld van een zwarte rabat schutting te zien. Deze is opgebouwd met palen en zwart gespoten zweeds rabat. Afhankelijk van de houtsoort wordt de prijs bepaald. En vuren schutting is voordeliger dan een douglas schutting maar heeft ook een minder lange levensduur. Bespaar bij het plaatsen van een schutting niet op de palen, dit is het fundament van de schutting en bepaald de levensduur.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wendy (@home.32) op

Wat ook veel toegepast wordt is zwart gespoten douglas in combinatie met de originele kleur.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Wilfred VanDieSTERklusser (@vandiesterklusser)

Uiteraard zijn de schutting schermen in het zwart ook gewoon nog verkrijgbaar, dit werkt snel en stevig en heeft minder palen nodig. In combinatie met douglas houten platen of zoals dit voorbeeld met betonnen palen is dit een schutting met een zeer lange levensduur.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lucia (@thuis.op.nummer.7) op

Een laatste steeds mee toegepaste zwarte tuinafscheiding is de louvre schutting. Deze zijn net als de tuinschermen te koop in delen die tussen palen bevestigd kunnen worden.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Shelley Hugh-Jones (@shelleyhjgardens) op

Zwarte schutting trend